• 0px
  • -960px

AED's & accessoires

Johannes Adviesburo uit Stadskanaal levert vrijwel alle merken en types AED's (Automatische Externe Defibrillatoren) en gerelateerde artikelen, in heel Nederland! 

Wij leveren o.a. AED's van Zoll, Defibtech en Philips.

Meer informatie over enkele van de door ons meest verkochte merken & types AED's:AED

Waarom een AED?

In Nederland overlijden per jaar ruim 16.000 mensen door een circulatiestilstrand, ook wel hartstilstand genoemd. Van degenen die een circulatiestilstand (met een collaps) krijgen in het bijzijn van anderen, overleeft tien procent tot ten minste ontslag uit het ziekenhuis. De oorzaak van een circulatiestilstand ligt meestal in het ontstaan van kamerfibrilleren, een ritmestoornis die resulteert in stilvallen van het hart als bloedpomp. De voornaamste reden waarom een reanimatie in zulke gevallen mislukt, is dat de defibrillatieschok te laat komt. Globaal daalt na een circulatiestoornis door kamerfibrilleren de kans op overleving elke minuut met 10%. Twaalf minuten na het ontstaan van de circulatiestilstand is die kans nog 9%.
 
Snelle reanimatie (beademen en hartmassage) en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator vergroot het overlevingspercentage met 70%.

Verschillende AED’s 

Er zijn in Nederland verschillende typen en merken AED's verkrijgbaar. Alle in Nederland verkrijgbare AED’s zijn veilig en betrouwbaar. Ze voldoen aan nationale en internationale wettelijk gestelde eisen en bezitten tevens een CE-keurmerk.
 
De AED-apparatuur kan onderling verschillen in:
  • gebruiksgemak
  • bediening van de shock-knop (semi- of volautomatisch)
  • met of zonder beeldscherm
  • gewicht en afmetingen
  • soort batterij
  • typen elektroden
  • water- en stofdichtheid

Wanneer moet u uw AED vervangen?

Dat hangt van meerder factoren af, maar wij raden in ieder geval aan om uw AED iedere 10 jaar te vervangen. U kunt hier lezen waarom wij de AED een levensduur van 10 jaar geven.

Wilt u een AED kopen?

Heeft u advies nodig bij uw aankoop? Neem dan contact met ons op. Omdat we alle merken verkopen, zullen we u een onafhankelijk advies geven.
 
Mocht u vragen hebben over het bestellen van een AED, of een offerte willen ontvangen, neem dan contact met ons op. 

Landelijke dekking voor Onderhoud & Service van AED's vanuit onze werkplaats in Stadskanaal!

Naast advies over uw aankoop, biedt Johannes Adviesburo uit Stadskanaal u AED-onderhoud, en service bij onverhoopte storingen. AED batterijen en elektroden moeten namelijk regelmatig worden vervangen. 
Adres:
Steenhouwer 34
9502 ET  STADSKANAAL

Telefoon:
0599-652287 (08:00u-17:00u)

E-mail:
info@johannesadviesburo.nl

KvK-nr: 69077355
BTW-nr: NL.8577.20.636.B01
IBAN: NL 56 RABO 0307 6892 55Bel Johannes AdviesburoMail Johannes Adviesburo