• 0px
  • -960px

Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

Kosten : € 305,- per persoon (excl. 21% BTW)
Inclusief : Certificaat / pasje
Locatie : Stadskanaal, Emmen, Deventer, eigen locatie
Aantal dagen : 1
Tijd : 09:00u - 17:00u

Wat is een brandmeldinstallatie?

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem dat bestaat uit een serie onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Deze onderdelen werken samen om zo snel mogelijk een brand te detecteren. Sommige onderdelen van het systeem zijn automatisch (zoals rookmelders), anderen zijn handmatig (zoals de handmelders). Met een brandmeldinstallatie kunnen snel de nodige maatregelen genomen worden.

Wat er precies op een brandmeldinstallatie zit, verschilt per organisatie. Rookmelders zijn altijd aangesloten op de installatie. Sommige organisaties kiezen ervoor om bijvoorbeeld ook een ontruimingsalarm te installeren of zelfs de deuren automatisch te openen via de brandmeldinstallatie en liften aan te sluiten op de brandmeldinstallatie.

Het kan zijn dat een gebouw door het Bouwbesluit 2012 wettelijk verplicht is om een brandmeld- en ontruimingsinstallatie te hebben. Dit wordt bepaald aan de hand van de gebruiksfunctie. Ook kan een verzekeringsmaatschappij het opnemen als een voorwaarde in de polis – neem daarom uw polis even goed door.

Bent u verplicht om een dergelijke installatie te hebben? Dan bent u ook wettelijk verplicht om een opgeleide beheerder aan te stellen.

Voorafgaand aan de cursus is geen speciale voorkennis nodig, dus ieder individu binnen een organisatie kan aangewezen worden.

Wat leer je in de BBMI-cursus?

De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie – die we vanaf hier de BBMI-cursus noemen – leidt jou of een van jouw medewerkers op, zodat ze na afloop o.a. het volgende weten/kunnen:

  • Onderhoud uitvoeren aan de brandmeld- en ontruimingsinstallaties;
  • De normen en voorschriften;
  • Valse brandmeldingen herkennen;
  • Voorlichting geven aan derden om deze meldingen te voorkomen.

Met deze informatie kan de beheerder omschrijven wat het doel is van de verschillende onderdelen in de installatie, hoe je deze onderdelen kunt onderhouden en welke documentatie nodig is voor een goed beheer.

Verloop van de cursus

De BBMI-cursus duurt één werkdag. De cursus heeft theorie- en praktijkonderdelen. Zoals in het overzicht hierboven beschreven, begint de cursus om 09:00 en duurt het tot ongeveer 17:00.

Aanmelden?

Aanmelden kan via een e-mail naar info@johannesadviesburo.nl. Bekijk hier de cursusagenda om een datum te kiezen.
Adres:
Steenhouwer 34
9502 ET  STADSKANAAL

Telefoon:
0599-652287 (08:00u-17:00u)

E-mail:
info@johannesadviesburo.nl

KvK-nr: 69077355
BTW-nr: NL.8577.20.636.B01
IBAN: NL 56 RABO 0307 6892 55Bel Johannes AdviesburoMail Johannes Adviesburo