• 0px
  • -960px

Update Coronavirus (COVID-19)

Laatste update: 15 december 2020, 09:20


UPDATE 15-12-2020: Gisteravond heeft premier Rutte het land toegesproken en een lockdown ingesteld tot en met 19 januari 2021. De website van de Rijksoverheid licht het toe:

"Mogen andere instellingen wel fysiek onderwijs organiseren?
Ook voor overige onderwijs-, trainings- en educatieve instellingen geldt dat er geen fysiek onderwijs plaatsvindt."

Dit betekent dat Johannes Adviesburo op dit moment geen cursussen aanbiedt  op onze cursuslocaties en niet bij organisaties op locatie. Bent u aangemeld voor een cursus of heeft u een aanmelding gedaan? Dan nemen wij contact met u op zodra cursussen weer ingepland mogen worden.


Geachte relaties,


Op 3 november 2020 heeft het kabinet opnieuw strengere maatregelen in het leven geroepen tijdens de persconferentie. Het is niet leuk, maar wel belangrijk. Hoewel deze nieuwe maatregelen niet vragen om ingrijpende veranderingen voor onze cursussen, nemen wij het coronavirus en met name de veiligheid van onze cursisten heel serieus.

Daarom gelden vanaf heden, naast de maatregelen die wij eerder al hebben genomen, de volgende aanvullende richtlijnen:
  1. Er zijn extra markeringen en instructies in het gebouw om voldoende afstand te kunnen waarborgen.
  2. De norm is dat bezoekers alleen verder het pand in mogen wanneer daar reden toe is. Dat betekent dat leveranciers, vertegenwoordigers en bezoekers zonder afspraak dus achter de tafel bij de deur moeten blijven.
  3. Wij vragen iedereen om een mondkapje te dragen in de openbare gedeeltes van onze cursuslocatie.

Met deze maatregelen geloven wij dat we onze cursussen op een verantwoorde wijze door kunnen laten gaan. Hieronder vind u meer informatie wanneer u met specifieke vragen zit. Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen. Zorg goed voor elkaar.

Cursussen Algemeen

Gaan de cursussen door?

Conform de richtlijnen van het RIVM zijn de cursussen weer beschikbaar. In onze cursusagenda vindt je de data waarop wij deze cursussen hebben ingepland. Je kunt ook contact met ons opnemen om de opties te bespreken.

Moet ik mij opnieuw aanmelden wanneer cursussen weer ingeland worden?

Nee. In ons systeem hebben wij de betreffende cursussen gemarkeerd. Als je een aanmelding gedaan hebt voor een dergelijke cursus, dan heb je ondertussen een nieuwe uitnodiging ontvangen of je ontvangt deze binnenkort.

Kunnen RI&E's, werkplekinspecties en dergelijke uitgevoerd worden?

Met uiterste zorg kijken wij naar de mogelijkheden, maar dit hangt voornamelijk af van de opdrachtgevers. Als jouw collega's of werknemers op het moment vanaf huis werken, dan kan een moment ingepland worden. Van te voren schatten wij de risico’s in. Wanneer Johannes Adviesburo het niet verantwoord acht, plannen wij activiteiten zoals de RI&E of werkplekinspectie niet in.

Worden er annuleringskosten in rekening gebracht?

Nee, wij brengen uiteraard geen annuleringskosten in rekening voor alle cursussen die in verband met het coronavirus niet konden plaatsvinden.

Mijn certificaat vervalt in de uitgestelde periode.

Alle certificaten die in deze periode komen te vervallen, ontvangen een gratie: dat betekent dat de certificering doorloopt, wat betekent de cursisten op een later tijdstip een herhalingscursus kunnen volgen om de certificering te verlengen.

VCA Cursussen

Het SSVV heeft, in reactie op maatregelen van het kabinet, een aantal maatregelen getroffen. Hieronder hebben wij de informatie samengevat, maar het hele bericht is hier te lezen: SSVV neemt maatregelen vanwege coronavirus.

Kunnen VCA examens weer plaatsvinden?

Ja, de examens vinden weer plaats. Uiteraard worden minder examenkandidaten per examenmoment toegelaten, zodat de examens conform RIVM richtlijnen kan plaatsvinden.

Ik heb een andere vraag over VCA/VCU.

Het hele bericht van het SSVV is hier te lezen: SSVV neemt maatregelen vanwege coronavirus.
Is je vraag daar nog niet beantwoordt, dan kan je ook altijd contact met ons opnemen.

BHV & EHBO

Ook de BHV en EHBO cursussen gaan weer verder. Verschillende overkoepelende organisaties hebben richtlijnen opgesteld waaronder deze cursussen op verantwoorde wijze plaats kunnen vinden. Zie hier bijvoorbeeld de richtlijnen van het Oranje Kruis. In onze cursusagenda vindt je de data waarop wij deze cursussen hebben ingepland.
Adres:
Steenhouwer 34
9502 ET  STADSKANAAL

Telefoon:
0599-652287 (08:00u-17:00u)

E-mail:
info@johannesadviesburo.nl

KvK-nr: 69077355
BTW-nr: NL.8577.20.636.B01
IBAN: NL 56 RABO 0307 6892 55Bel Johannes AdviesburoMail Johannes Adviesburo