• 0px
  • -960px

Dag van de BHV: Broodje Sicuro

Het is vandaag de dag van de BHV! Op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor de inzet van alle ongeveer 500.000 bedrijfshulpverleners in Nederland. Deze geweldige mensen staan klaar voor een ander in noodsituaties. Wij willen deze mensen dan ook bedanken voor hun fantastische inzet! Ieder jaar wordt er een Broodje BHV gekozen, en dit jaar heeft de organisatie het broodje van Marty Bax van Xindao gekozen. Onze collega Pia heeft haar eigen broodje ontwikkelt die wij graag aandacht willen geven. Zij geeft hier haar recept en de bereidingswijze.
 
 
  INGREDIËNTEN
  Broodje naar keuze
  Pesto (uit een potje of zelfgemaakt)
  Rucola sla
  Rookvlees
  Hüttenkäse
  Tomaat
  1 Sjalotje
  Prikker
  Snoeptomaatje
  Parmezaanse kaas
 
 

Broodje Sicuro

Werd mij vorige week gevraagd: “Kan jij een BHV broodje maken? 2 November is namelijk de dag van de BHV”. Aangezien ik een fan ben van Italië, heb ik het dan ook maar in de Italiaanse stijl bedacht. Daarom noem ik dit een broodje Sicuro: sicuro is Italiaans voor ‘veilig’. De voorbereidingen zijn niet zo moeilijk dus bij deze het recept:
 
Het broodje is naar keuze. Ik heb een bruin broodje genomen, maar het kan ook een focaccia zijn of iets anders wat je zelf lekker vindt. De groene pesto kun je uit een potje halen of zelf maken. Ik heb het zelf gemaakt, hierbij het recept:
 
  Eigengemaakte pesto
  • 15 gram basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
 
  Doe alles in de keukenmachine, blender of vijzel en maal het fijn. Voeg daarna al roerend
  4 eetlepels extra vergine olijfolie toe en maak op met peper en zout en zie daar:
  je eigengemaakte pesto!
 
 
De hüttenkäse heb ik losgeroerd en op smaak gebracht met peper, zout en olijfolie. Dan de tomaat (pomodorisaus). Maak een kruisje in de tomaat en dompel het onder in heet water. Spoel het daarna af met koud water, zodat je hem eenvoudig kan schillen. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes.
 
Snij het sjalotje fijn en bak deze zacht in wat olie. Voeg daarna de tomaat toe en laat het ongeveer 10 minuten zacht bakken tot de tomaat mooi zacht is geworden. Breng indien nodig op smaak met zout, laat het daarna afkoelen.
 
Dan het moment waar we op gewacht hebben: het samenstellen van het broodje Sicuro.
 
  1. Snij het broodje doormidden.
  2. Smeer het in met pesto.
  3. Leg hier wat rucola sla op.
  4. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.
  5. Plaats dan het rookvlees.
  6. Vervolg met de pomodorisaus.
  7. Plaats dan de hüttenkäse.
  8. Leg vervolgens de andere helft van het broodje erop.
  9. Steek er een prikker in met een snoeptomaatje.
 
En dat is het broodje Sicuro! Eet smakelijk, en blijf gezond.
 
Liefs Pia.
Adres:
Steenhouwer 34
9502 ET  STADSKANAAL

Telefoon:
0599-652287 (08:00u-17:00u)

E-mail:
info@johannesadviesburo.nl

KvK-nr: 69077355
BTW-nr: NL.8577.20.636.B01
IBAN: NL 56 RABO 0307 6892 55



Bel Johannes Adviesburo



Mail Johannes Adviesburo