• 0px

Update Coronavirus (COVID-19) - Johannes Adviesburo

Laatste update: 25 maart 2020, 09:10

Geachte relaties,

Eerder hebben wij omtrent het coronavirus (COVID-19) al mededelingen gedaan. Sindsdien is de situatie veranderd en zijn er updates naar buiten gebracht. Op deze pagina bieden wij informatie over wat dit betekent voor de cursussen en onze andere diensten. Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. Er is altijd iemand op kantoor aanwezig. Zorg goed voor elkaar.


Cursussen Algemeen

Gaan de cursussen door?

Op dit moment hebben wij alle cursussen tot nader orde uitgesteld. Wij blijven kijken naar de opties om te ondersteunen tijdens deze periode, maar op dit moment is dit niet verantwoord.

Moet ik mij opnieuw aanmelden wanneer de cursussen weer ingepland worden?

Nee. In ons systeem hebben wij de betreffende cursussen gemarkeerd. Als u een aanmelding gedaan heeft voor een dergelijke cursus, dan zult u – wanneer dit weer verantwoord is – een uitnodiging van ons ontvangen.

Kunnen RI&E's, werkplekinspecties en dergelijke uitgevoerd worden?

Dit hangt op het moment af van de opdrachtgever. Gezien het feit dat er minder personeel aanwezig is op veel kantoren, kan dit moment gepakt worden om een risico inventarisatie en evaluatie of een werkplekinspectie uit te laten voeren. Van te voren worden echter de risico’s ingeschat. Wanneer Johannes Adviesburo het niet verantwoord acht, plannen wij activiteiten zoals de RI&E of werkplekinspectie niet in.

Worden er annuleringskosten in rekening gebracht?

Nee, wij brengen uiteraard geen annuleringskosten in rekening voor alle cursussen die wij in verband met het coronavirus hebben geannuleerd en iedereen die in verband met het coronavirus heeft geannuleerd.

Mijn certificaat vervalt in de uitgestelde periode.

Alle certificaten die in deze periode komen te vervallen, ontvangen een gratie: dat betekent dat de certificering doorloopt, wat betekent de cursisten op een later tijdstip een herhalingscursus kunnen volgen om de certificering te verlengen.

VCA

Het SSVV heeft, in reactie op maatregelen van het kabinet, een aantal maatregelen getroffen. Hieronder hebben wij de informatie samengevat, maar het hele bericht is hier te lezen: SSVV neemt maatregelen vanwege coronavirus.

Tot wanneer zijn VCA examens uitgesteld?

Alle VCA examens zijn uitgesteld tot in ieder geval 1 juni 2020. Als de overheid besluit de maatregelen langer in stand te houden, dan zal het SSVV de examens ook verder uitstellen. Er zijn echter wel gevallen waarmee dispensatie geregeld kunnen worden. De volgende twee vragen geven aan hoe dit werkt.

Kan ik gecertificeerd blijven?

Het SSVV heeft een dispensatie regeling voor diplomahouders in het leven geroepen. Dit geldt voor diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of verlopen is). Deze diplomahouders krijgen dispensatie. Deze dispensatie geldt tot maximaal 3 maanden nadat de overheid haar maatregelen intrekt. Op dit moment duren deze maatregelen nog tot minimaal 1 juni 2020. Dat betekent dat de dispensatie in ieder geval geldt tot 1 september 2020. Als de overheid deze maatregelen verlengt, dan zal de einddatum van de dispensatieregeling ook mee schuiven. Tijdens deze periode mogen diplomahouders met een verlopen diploma blijven werken (mits het diploma dus verloopt of verlopen is na 12 maart 2020).

Kunnen mensen die nog geen diploma hebben een VCA certificaat halen?

De bovenstaande dispensatie regeling geldt ook voor medewerkers van VCA-gecertificeerde bedrijven die binnen 3 maanden na hun indiensttreding hun VCA-diploma moeten halen. Dit mag alleen wanneer een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA diploma) hen bij het werk begeleidt tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.

Ik hoor niet onder de groepen die hierboven genoemd zijn. Kan ik ook een dispensatieregeling krijgen?

Iedereen die niet onder deze genoemde groepen valt, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling. Zij zullen geduld moeten hebben tot examen doen weer mogelijk is, of afspraken moeten maken met hun opdrachtgever.

Heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op via het contactformulier. Er is altijd iemand aanwezig op het kantoor, dus u kunt ook bellen.
Adres:
Steenhouwer 34
9502 ET  STADSKANAAL

Telefoon:
0599-652287 (08:00u-17:00u)

E-mail:
info@johannesadviesburo.nl

KvK-nr: 69077355
BTW-nr: NL.8577.20.636.B01
IBAN: NL 78 INGB 0008 1943 40


Bel Johannes AdviesburoMail Johannes Adviesburo