• 0px
  • -960px

Update Coronavirus (COVID-19) - Johannes Adviesburo

Laatste update: 17 juni 2020, 09:08

Geachte relaties,

Eerder hebben wij omtrent het coronavirus (COVID-19) mededelingen gedaan. Sindsdien is de situatie veranderd en zijn er updates naar buiten gebracht. Op deze pagina bieden wij informatie over wat dit betekent voor de cursussen en onze andere diensten. Indien u vragen heeft kun je contact met ons opnemen. Zorg goed voor elkaar.

Cursussen Algemeen

Gaan de cursussen door?

Conform de richtlijnen van het RIVM zijn de cursussen weer beschikbaar. In onze cursusagenda vindt je de data waarop wij deze cursussen hebben ingepland. Je kunt ook contact met ons opnemen om de opties te bespreken.

Moet ik mij opnieuw aanmelden wanneer cursussen weer ingeland worden?

Nee. In ons systeem hebben wij de betreffende cursussen gemarkeerd. Als je een aanmelding gedaan hebt voor een dergelijke cursus, dan heb je ondertussen een nieuwe uitnodiging ontvangen of je ontvangt deze binnenkort.

Kunnen RI&E's, werkplekinspecties en dergelijke uitgevoerd worden?

Met uiterste zorg kijken wij naar de mogelijkheden, maar dit hangt voornamelijk af van de opdrachtgevers. Als jouw collega's of werknemers op het moment vanaf huis werken, dan kan een moment ingepland worden. Van te voren schatten wij de risico’s in. Wanneer Johannes Adviesburo het niet verantwoord acht, plannen wij activiteiten zoals de RI&E of werkplekinspectie niet in.

Worden er annuleringskosten in rekening gebracht?

Nee, wij brengen uiteraard geen annuleringskosten in rekening voor alle cursussen die in verband met het coronavirus niet konden plaatsvinden.

Mijn certificaat vervalt in de uitgestelde periode.

Alle certificaten die in deze periode komen te vervallen, ontvangen een gratie: dat betekent dat de certificering doorloopt, wat betekent de cursisten op een later tijdstip een herhalingscursus kunnen volgen om de certificering te verlengen.

VCA

Het SSVV heeft, in reactie op maatregelen van het kabinet, een aantal maatregelen getroffen. Hieronder hebben wij de informatie samengevat, maar het hele bericht is hier te lezen: SSVV neemt maatregelen vanwege coronavirus.

Kunnen VCA examens weer plaatsvinden?

Ja, de examens vinden weer plaats. Uiteraard worden minder examenkandidaten per examenmoment toegelaten, zodat de examens conform RIVM richtlijnen kan plaatsvinden.

Mijn certificaat verloopt, of is verlopen in de afgelopen maanden.

Diplomahouders van wie het diploma tussen 13 maart en 1 juli 2020, krijgen voorlopig dispensatie tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

Ik of mijn werknemer/collega moet nog een VCA diploma halen.

Medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun diploma moeten halen en dit vanwege de situatie rond het coronavirus niet konden doen, krijgen dispensatie tot 1 juli 2020. VCA-gecertificeerde bedrijven moeten deze medewerkers door een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) laten begeleiden tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.

Ik heb een andere vraag over VCA/VCU.

Het hele bericht van het SSVV is hier te lezen: SSVV neemt maatregelen vanwege coronavirus.
Is je vraag daar nog niet beantwoordt, dan kan je ook altijd contact met ons opnemen.

BHV & EHBO

Ook de BHV en EHBO cursussen gaan weer verder. Verschillende overkoepelende organisaties hebben richtlijnen opgesteld waaronder deze cursussen op verantwoorde wijze plaats kunnen vinden. Zie hier bijvoorbeeld de richtlijnen van het Oranje Kruis. In onze cursusagenda vindt je de data waarop wij deze cursussen hebben ingepland.
Adres:
Steenhouwer 34
9502 ET  STADSKANAAL

Telefoon:
0599-652287 (08:00u-17:00u)

E-mail:
info@johannesadviesburo.nl

KvK-nr: 69077355
BTW-nr: NL.8577.20.636.B01
IBAN: NL 56 RABO 0307 6892 55Bel Johannes AdviesburoMail Johannes Adviesburo